Ultimele

Prajitura cu lamaie si bezea

Retetele tale » Prajitura cu lamaie si bezea
Prajitura cu lamaie si bezea

Iata o alta reteta trimisa de Doyna: Prajitura cu lamaie si bezea.

 

 

Ingrediente Prajitura cu lamaie si bezea

220 de grame de faina

2 linguri de zahar pudra

125 de grame de unt, rece

2 si 1/2 linguri de apa rece

crema: 50 de grame de faina

125 de ml de apa

250 de ml de suc de lamaie proaspat

430 de grame de zahar pudra

60 de grame de unt

4 oua

 

Mod de preparare Prajitura cu lamaie si bezea

Amesteca faina si zaharul pudra. Adauga apa si amesteca; framantand compozitia cu mainile, pana vei obtine un aluat compact. Scoate aluatul din bol si intinde-l pe o suprafata curata pana obtii un disc de cinci milimetri grosime si 23 de centimentri in diametru. Acopera aluatul cu folie si pune-l in frigider pentru jumatate de ora. Luati o tava de copt, puneti putin ulei si imbrac-o in hartie de cop, aseaza aluatul in tava si se da la cuptor circa 15 minte.

Intre timp, pentru a face crema de lamaie, combina faina cu apa, sucul de lamaie si jumatate din zahar intr-o oala. Da focul mediu si incalzeste ingredientele, amestecand cu un tel, patru-cinci minute, pana cand mixture se ingroasa bine. Ia crema de pe foc si adauga untul si galbenusurile. Toarn-o intr-un bol, acoper-o cu plastic si pune-o in frigider pentru cel putin trei ore.

Incalzeste cuptorul la 190 de grade. Bate albusurile cu un mixer pana cand se intareste. Gradual, adauga cealalta jumatate de zahar, cate o lingura odata. Toarna crema peste aluatul prajiturii si niveleaz-o. Deasupra adauga albusurile de ou si foloseste spatele unei linguri ca sa creezi mici piscuri. Mai pune prajitura cu lamaie si bezea in cuptor inca cinci minute, pana cand bezeaua devine aurie

 

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Data articol: ianuarie 3, 2024