Ultimele

Prajitura cu glazura de afine

Retetele tale » Prajitura cu glazura de afine

Anisoara67 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Prajitura cu glazura de afine. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 
Ingrediente
300g biscuiti Petit Beurre, 125 g margarina sau unt, 150 ml miere de albine lichida, 150 g miez de nuca
Crema: 300 g smantana, 125 g zahar pudra, 125 g branza proaspata de vaci,vanilie, un plic de gelatina, 2-3 linguri de dulceata de afine
Glazura: 150 g zahar pudra, o lingura de sirop concentrat de afine, 100 g unt
decor: afine proaspete sau congelate

 
Mod de preparare
1.Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (pe care l-am prajit inainte), se amesteca impreuna cu mierea lichida si margarina topita, pana ce amestecul se omogenizeaza. Se toarna acest amestec intr-o forma de tort cu inel detasabil si se preseaza bine intr-un strat uniform.
2.Se mixeaza smantana cu branzica de vaci, cu zaharul pudra esenta si dulceata. Se adauga in acest amestec si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se lasa cel putin 2 ore sa se intareasca.
3. Se prepara glazura topind zaharul cu siropul pe flacara mica a aragzului apoi se lasa 5 minute sa se racoreasca si se incorporeaza si untul, pus cate un cub mic, frecat pana se incorporeaza apoi se adauga alt cubulet si tot asa pana incorporam tot untul. Se toarna glazura calda peste prajitura taiata. Se decoreaza cu afine.

 
Pofta buna!

Data articol: martie 19, 2014