Prajitura cu foi cu bulion

09 septembrie 2021,
Prajitura cu foi cu bulion

Iata o delicioasa reteta de Prajitura cu foi cu bulion, trimisa de FarfuriaVesela.ro.

 

Ingrediente Prajitura cu foi cu bulion


pentru 4 foi coapte pe dosul tavii de aragaz
15 linguri bulion
15 linguri ulei
9 linguri de zahar
o lingurita de bicarbonat de sodiu
1 kg faina cernuta
1 praf de sare

 

Crema
800 ml apa
200 ml lapte gras
200 gr unt
200 gr gris
4 linguri de zahar, puneti mai mult daca vreti mai dulce
praf de sare
35 ml esenta de rom

800 gr gem de prune

 

 

Mod de preparare Prajitura cu foi cu bulion

Pregatim foile astfel
– amestecam zaharul, uleiul, bulionul pana obtinem un sos spumos.
– amestecam bicarbonatul cu faina si cu un praf de sare
– incorporam faina in amestecul cu bulion, amestecand si framantand pana obtinem un aluat ce poate fi intins foaie
– impartim aluatul in 4 parti egale
– intindem cu sucitorul 4 foi subtiri, pe hartie de copt, si le coacem pe dosul tavii de la aragaz, cam 7-8 min

Dimensiunea foilor este de 30×40 cm.

Pregatim crema astfel
– amestecam apa cu laptele, un praf de sare, zaharul si grisul, si pe foc mic amestecam continuu pana grisul se fierbe si se ingroasa.
– dupa ce grisul a fiert se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se tempereze, apoi se adauga untul taiat cubulete, se freaca pana cand untul este incorporat
– adaugam esenta de rom

Asamblare

In tava de la aragaz asezam prima foaie coapta, jumatate din crema obtinuta, a doua foaie, nivelam tot gemul, a treia foaie, restul de crema, ultima foaie.

Se da la rece pana a doua zi cand poate fi portionata.
Se pudreaza cu zahar farin si se consuma cu cei dragi alaturi.

Va asteptam pe site-ul http://www.farfuriavesela.ro pentru alte reteta delicioase!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita