Amalia a trimis o alta reteta delicioasa: Prajitura cu foi.
Ingrediente Prajitura cu foi
FOI:
– 40 gr margarina;
– 50 ml ulei;
– 250 gr FAINA;
– 1 ou intreg;
– 1 lingura bicarbonat de amoniu;
– 4 linguri de lapte cald;
– 2 linguri zahar pudra;
CREMA:
– 200 ml lapte;
– 3 linguri de FAINA;
– 2 plicuri de zahar vanilat;
– 200 g unt;
– 200 gr zahar pudra;
GLAZURA:
– 1 albus de ou;
– 150 g zahar pudra;
– zeama de la o lamaie mica;
Este o reteta de prajitura pe care bunica o face si acum…eu am facut 2 portii una cu crema alba si una cu creama de cacao…Se topeste in gura!
Mod de preparare Prajitura cu foi
FOI:
– se pune faina intr-un bol si se amesteca cu margarina,pana devine sfaramicioasa;
– se adauga oul intreg si uleiul, framantand bine;
– se incalzeste laptele si se adauga zaharul, amestecand pana se dizolva; apoi se infierbanta si se adauga bicarbonatul de amoniu;
– se toarna incet laptele in aluat si se framanta bine;
– se imparte in 3 si se coc foile pe dosul tavii de prajitura;
CREMA:
– laptele se fierbe;
– cand fierbe se adauga zaharul ,vanilia si faina in ploaie,amestecand continuu,sa nu se formeze cocoloase;
– se lasa la racit, apoi se adauga untul ,frecand bine crema,pana devine spumoasa;
GLAZURA:
– albusul se amesteca cu zaharul, cu o lingura de lemn;
– se adauga treptat zeama de lamaie, ca uleiul la maioneza si se amesteca 30 de minute( OBILGATORIU! ALTFEL, NU SE VA INTARI!);
MONTARE:
– se aseaza o foaie pe un fund de lemn si se intinde jumatate din crema;
– se aseaza cea de a 2-a foaie si din nou crema;
– se aseaza ultima foaie si se toarna glazura;
– o decorezi cum vrei…
– se da la rece si se serveste a doua zi, taiata cubulete.
P.S.: GLAZURA O FACI DUPA CE AI MONTAT FOLIE
Incearca si aceasta reteta video