Iata un desert preparat in casa delicios: prajitura cu foi.
Ingrediente si mod de preparere Prajitura cu foi
foi:
2 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, 1 praf de copt (l-am stins in lapte), esenta de vanilie+ esenta de rom, faina cat cuprinde sa iasa o coca care se poate intinde pe planseta.
Se amesteca totul, se fac 3 „guguloaie”, se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.
Dupa aceea se fac 3 foi intinse pe planseta, se coc pe dosul tavii (cu tava bine presarata cu faina, deoarece se lipeste la copt). Se lasa foile sa se raceasca.
Intre timp se face crema.
Ingrediente si mod de preparere Prajitura cu foi
crema:
Crema am facut-o dintr-un pachet de budinca de vanilie si un pachet de frisca pe care le preparati cu lapte.
Cand s-a racit crema se umple foile (foaie jos + crema + foaie la mijloc + crema + foaie deasupra).
Se lasa pana a doua zi cand se pudreaza cu zahar farin sau se orneaza cu frisca.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Ajale de la Pixabay