Danydany81 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Prajitura cu dovleac . Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.
Ingrediente
Ou – 6 oua
Zahar – 450gr
Lapte – 20 ml
faina – 365 g
praf de copt – 1 plic
esenta de vanilie – 1/2 lingurita
esenta de lamaie – 1/2 lingurita
sare – un praf
unt – 10 gr pt uns
dovleac – 400-500 gr razuit
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius si ungeti cu unt o tava(30/35). Cerneti faina intr-o farfurie mare si amestecati-o cu 150 gr zahar, praful de sare si praful de copt. Puneti albusurile intr-un castron uscat si bateti-le pana obtineti o spuma,adaugati 200 gr zahar si bateti in continuare.Adaugati treptat si laptele fiert si racit. Puneti si esenta de vanilie si de lamaie, dupa care,amestecand usor cu o spatula, puneti treptat faina cu zaharul pudra. Veti obtine un aluat mai gros decat cel de clatite. Dovleacul razuit il amestecati cu restul de zahar(100 gr) . Puneti in tava un strat mic de aluat, asezati peste jumatate din dovleacul indulcit,inca un strat de aluat dar de data asta ceva mai gros apoi cealalta jumatate de dovleac. Peste rasturnam si restul de aluat ramas. Dam la cuptor pentru circa 20-25 minute. Se scoate se lasa la racit, se taie patratele si se serveste cu o cana de lapte cald. Pofta buna!