Luminita11 ne incanta cu o apetisanta Prajitura cu ciocolata.
Ingrediente Prajitura cu ciocolata
Blat
200 g unt
300 g zahar
3 linguri cacao
3 linguri cafea macinata
3 linguri lapte
5 oua
8 linguri faina
Crema de ciocolata
500 ml lapte
3 galbenusuri
100 g ciocolata menaj
2 linguri faina
1 plic gelatina
esenta de rom
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata
Blat:
Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Eu am preferat o forma de tort!
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu faina si laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin (zahar se adauga numai daca este nevoie). Se lasa gelatina la inmuiat in apa , se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine .Se adauga esenta de rom si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita.
Este foarte gustoasa!
Incearca si aceasta reteta video