Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Prajitura cu ciocolata.
Ingrediente Prajitura cu ciocolata
Blat
200 g margarina
100 g ciocolata amaruie
150 g zahar
70 g cacao
5 oua
250 g faina
1 praf de copt
esenta de rom
crema
1 plic budinca de ciocolata
400 ml lapte
4 linguri zahar
50 g unt
decor
1/2 ciocolata
100 ml smantana
1 lingurita unt
caise
visine
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata
Blatul – margarina o amestecam cu ciocolata si punem pe foc. Cand s-a topit adaugam cacaoa si amestecam, dupa care lasam la racit
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si esenta si omogenizam. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor la foc mic spre mediu pana trece testul cu scbitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2
Crema- pregatim conform instructiunilor de pe plic (eu am redus cantitatea de lapte si am adaugat putin unt)
Asamblare – pe prima foaie de blat (o insiropam) adaugam crema, foaia deasupra.
Topim jumatate de ciocolata si turnam peste blat si decoram
Deasupra am adaugat caise, visine si ciocolata data prin razataore
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Matheus Math de la Pixabay