Ultimele

Prajitura cu castane si nuci

Retetele tale » Prajitura cu castane si nuci
Prajitura cu castane si nuci

Iata o alta reteta trimisa de Anisoara67: Prajitura cu castane si nuci.

Ingrediente Prajitura cu castane si nuci

Blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 150 ml margarina lichida Unirea, un praf de sare.

Blat nuci: 200 g zahar, 50 ml apa, 150 g miez de nuca maruntit, un ou, 50 g margarina lichida Unirea.

Crema: 200 ml frisca lichida, 200 g piure de castane, 3 lingurite de pudra de roscove, un plic de gelatina (10 g)

Decor: frisca, pudra de roscove si miez de nuca.

Mod de preparare Prajitura cu castane si nuci

1. Se prepara blatul alb, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida apoi se incorporeaza in albusurile batute. Se incorporeaza si faina si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca 20 min, la foc -potrivit. Se desprinde blatul de pe hartie si se taie in 2 jumatati egale.

2. Se prepara crema mixand frisca lichida pana se intareste apoi se amesteca cu piureul de castane in care am adaugat pudra de roscove. Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.

Se asaza in tava mai mica prima jumatate de blat, turnam crema, se asaza deasupra a 2-a jumatate de blat, se preseaza usor si se da la rece cateva minute.

3. Se prepara blatul din nuca dand in cateva clocote apa cu zaharul pana se formeaza un sirop gros, cafeniu apoi adaugam si miezul de nuca si amestecam bine. Dam craticioara de pe foc si adaugam oul batut, amestecand continuu si la fel adaugam si margarina lichida Unirea, amestecam continuu pana la o omogenizare perfecta.

Se scoate tava din frigider, turnam deasupra caramelul de nuci fierbinte si nivelam cu o spatula. Se da la frigider cel putin 2 ore. Se taie in forma dorita si se decoreaza cu frisca, praf de roscove si miez de nuca.

Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video


Data articol: iunie 8, 2023