Iata un desert savuros si racoros: prajitura cu capsune si crema fina de iaurt.
Ingrediente Prajitura cu capsune si crema fina de iaurt
200 g biscuiti fragezi, 125 g unt, 250 g crema de ciocolata (tip Finetti), esenta vanilie sau rom 400 g iaurt gras, 150 g zahar pudra vanilat, un plic de gelatina (10 g), 800 g capsune
Mod de preparare Prajitura cu capsune si crema fina de iaurt
1. Biscuitii se maruntesc fin, prin masina de tocat sau robot, apoi se amesteca bine cu untul topit (la microunde) amestecat cu ciocolata si esenta. Se pune o folie de celofan intr-o forma mai inalta (eu am pus in forma de chec) (folia ne ajuta sa scoatem prajitura din forma si sa o asezam pe platou) si turnam amestecul de biscuiti, presand usor, pana tasam toata suprafata, apoi punem deasupra capsune intregi
2. Se mixeaza iaurtul cu zaharul pudra vanilat, apoi turnam in fir subtire gelatina pe care am dizolvat-o in apa rece, apoi am topit-o la bain-marie. Acest amestec se toarna peste capsunile din forma, se lasa cam 10 minute la frigider, apoi se decoreaza cu feliute subtiri de capsune, infipte usor in crema. Se da la rece cca 2 ore, apoi se taie feliute subtiri. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de yoyolang de la Pixabay