Ultimele

Prajitura cu caise si jeleu

Retetele tale » Prajitura cu caise si jeleu

Anisoara67 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Prajitura cu caise si jeleu. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 
Ingrediente

(cca 35 buc)
2 blaturi din cate: 4 oua, 4 linguri de ZAHAR, 4 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare, esenta vanilie
crema: 350 g branza proaspta de vaci, 150 g ZAHAR pudra cu aroma de vanilie, 200 ml smantana, 250 ml nectar de caise, 2 pliculete de gelatina, cateva caise din compot
decor: siropul de la un compot de caise (borcan de 800 ml) si restul de caise scurse de suc, 2 plicuri de Gelle-Tort

 
Mod de preparare
1. Se prepara 2 blaturi, fiecare separat, din albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esenta, la sfarsit faina cernuta.
Se toarna in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se coace cca.20 minute, la foc potrivit.
Se desprinde blatul inca cald de pe hartie, cu lama unui cutit.
2. Se asaza primul blat in tava in care l-am copt apoi turnam crema din branza frecata un pic cu zaharul si smantana, se adauga si nectarul de caise si geletina hidratata un pic in 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin. Se presara deasupra feliute de caise din compot, scurse bine de suc apoi se vine cu al 2 lea blat deasupra, se preseaza usor cu mana sa uniformizam suprafata apoi deasupra se repartizeaza restul caiselor scurse din compot, taiate feliute subtiri)
3. Se amesteca zeama de compot ramasa cu 2 pliculete de Tort-Gelle si apoi se dau intr-un clocot, amestecand continuu. Daca dorim o aroma a caiselor mai mare, se mai adauga in compot si un paharel de nectar de caise.
Se toarna firbinte peste prajitura si apoi se da la rece cel putin 2 ore inante de a portiona prajiturica.
Pofta buna!

Data articol: martie 14, 2014