Iata o delicioasa reteta de prajitura cu branza de vaci si ananas.
Ingrediente Prajitura cu branza de vaci si ananas
Aluat:
250 gr. faina
125 gr. margarina
2 oua
1 lingurita praf de copt
3 linguri zahar
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
Umplutura:
500 gr branza de vaci
5 linguri zahar
2 oua
1 lingurita esenta vanilie
coaja rasa de lamaie
2 pliculete zahar vanilat
2 linguri gris
ananas din compot
Mod de preparare Prajitura cu branza de vaci si ananas
Faina o amestecam cu praful de copt si margarina moale si le mixam pana se omogenizeaza bine. Adaugam ouale, sarea , coaja rasa de lamaie, framantam aluatul cu mana.Dam aluatul la rece.
Amestecam branza de vaci cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de vanilie, grisul si sarea. Albusurile le batem spuma si le adaugam la sfarsit amestecand usor.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in doua. O bucata o intindem intr-o foaie, tapetam o tava de cuptor cu hartie de copt si asezam foaia.
Turnam umplutura iar deasupra punem bucatele de ananas si resturi de aluat ramas.
Dam tava in cuptorul preincalzit si coacem prajitura la foc mediu, pana se rumeneste usor.
Cand s-a racit o portionam dupa plac.
Incearca si aceasta reteta video