Ultimele

Prajitura cu bezea si visine

Retetele tale » Prajitura cu bezea si visine

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Anisoara67: Prajitura cu bezea si visine. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

 

Ingrediente
blat alb: 3 galbenusuri, 150 g zahar, 175 g faina, 125 ml lapte rece, 75 ml ulei, zahar vanilat (esenta), o lingurita parf de copt.
blat cacao: 3 galbenusuri, 150 g zahar, 150 g faina, 50 g cacao, 125 lapte, 75 ml ulei, esenta, o lingurita praf de copt.
bezea alba: 3 albusuri, un praf de sare, 175 g zahar, o lingurita zahar vanilat, o lingurita amidon porumb
bezea cacao: 3 albusuri, un praf de sare, 175 g zahar, o lingurita cacao, zahar vanilat
umplutura: 500 g visine coapte bine, 150 g zahar, o lingura Gelfix

 
Mod de preparare
1. Se prepara blatul alb mixand galbenusurile cu zaharul, esenta apoi cu uleiul si laptele rece. Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestec. Se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma rotunda de tort, cu diametrul de 25 cm, apoi se toarna aluatul si se da la copt 20 minute la foc potrivit. Intre timp se prepara bezeaua cu cacaoa, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat in ploaie, zaharul vanilat si la urma cacaoa cernuta. Dupa cele 20 minute se scoate blatul si se toarna bezeaua deaspra si se mai lasa cca 5 minute. Se scoate blatul din forma si se lasa la racit.
2. La fel se procedeaza si cu cel de-al 2-lea blat, in care se pune si cacaoa amestecata cu faina si parful de copt, iar bezeaua ramane alba, la sfarsit dupa ce s-a intarit bine se adauga si lingurita de amidon alimentar.
3. Se scot samburii din visinele spalate apoi se toarna zaharul si se dau in cateva clocote, pe flacara mai mica apoi adaugam Gelfix-ul amestecat cu o lingura de zahar, se mai lasa 5 minute apoi se opreste focul si se se lasa sa se raceasca bine.
4. Se monteaza prajitura in forma in care am copt blaturile. Intai se asaza blatul alb cu bezea de cacaoa apoi se toarna jeleul cu visine, se asaza cel de-al 2-lea blat cu cacaoa si bezeaua alba si se lasa 2-3 ore la frigider. Se scoate din forma pe platou, se decoreaza cu visine si jeleu, apoi se portioneaza in felii subtiri.
Pofta buna!

Data articol: iulie 4, 2013