Ultimele

Prajitura cu afine si lavanda

Retetele tale » Prajitura cu afine si lavanda
Prajitura cu afine si lavanda

Anisoara 67 ne-a trimis aceasta reteta minunata de: Prajitura cu afine si lavanda.

 

 

 
Ingrediente Prajitura cu afine si lavanda


pentru foi;5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,3 linguri de ulei,sare,esenta vanilie
pentru crema cu afine;200 ml frisca lichida,sirop concentarat de afine,o cescuta,o mana de afine proaspete,un plic de 10 g gelatina
pentru crema cu lavanda;100 ml frisca lichida,200 g branza proaspata cu smantana,un plic (10 g )gelatina,2 linguri de flori de lavanda
decor ;jeleu de afine,frisca
Siropul concentrat;200 g afine,o cana de zahar,100 ml apa

 


Mod de preparare Prajitura cu afine si lavanda


Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc,se adauga galbenusul frecat un pic cu uleiul,se adauga esenta de vanilie si a urma se incorporeaza faina.Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt apoi se da 20 minute la copt,primele 5 minute la foc mai iute apoi la foc mic.Se desprinde blatul de hartie cu lama unui cutit apoi se taie pe lat,in 2 jumatati egale.
Se pun afinele la fiert in siropul de zahar cand da in primele clocote si se lasa cca 15 minute sa fiarba.Se strecoara fructele de sirop.Siropul se lasa sa se raceasca iar fructele de afine fierte se dau la blender cu 2 linguri de sirop pana obtinem un piure consistent,asemanator jeleului.
Se pune prima parte de blat intr-o forma patrata reglabila.Se presara deasupra lui o mana de afine proaspete,pe toata suprafata.
Se mixeaza frisca pana se intareste,se incorporeaza si siropul treptat in frisca ,mixand incontinuu.Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece apoi se topeste la bain marin si se toarna in frisca.Se toarna deasupra blatului din forma,se vine deasupra ce cea de a 2 a parte de blat,se preseaza usor cu mana .
Se mixeaza frisca pana se intareste.Se mixeaza branza proaspata cu smantana apoi se incorporeaza frisca,florile de lavanda si gelatina hidratata si topita la bain marin.Se da la rece o ora dupa care se scoate si se intinde deasupra piureul de afine.Se mai lasa o ora la frigider apoi se poate taia si servi decorata cu frisca si afine.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: octombrie 26, 2021