Ultimele

Prajitura Bulinutza

Retetele tale » Prajitura Bulinutza

Anisoara67 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Prajitura Bulinuta. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

 
Ingrediente

(ptr o forma de tort cu diametrul de 18 cm)
blat: 3 oua, 125 g zahar pudra, 100 g miez de nuca maruntit, 3 linguri de pesmet, o lingurita praf de copt, un praf de sare, zahar vanilat, 0 lingura pudra de roscove (sau cacaoa)
Crema alba: 200 ml frisca lichida, 10 g gelatina, 200 g crema de branza de vaci, 75 g zahar pudra, vanilie
bulinele: 100 ml frisca lichida, 2 lingurite pudra de roscove, 2 plicuri zahar vanilat, 5 g gelatina

 

Mod de preparare
1. Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si vanilia. Se mixeaza si galbenusurile apoi se incorporeaza in bezeaua tare.
Se incorporeaza pesmetul amestecat cu pudra de roscove, miezul de nuca maruntit si praful de copt. Se unge o forma de tort sau o tavita mica, cu un pic de ulei,se toarna aluatul si se da la copt cca 20-25 minute.

2. Se mixeaza frisca lichida cu zaharul vanilat pana se inatreste apoi o mixam cu crema de branza. Se adauga si gelatina hidratat in apa rece si apoi topita la bain marin. Se toarna crema peste blatul rece care l-am pus din nou in forma in care l-am copt.
Se mixeaza si frisca ramasa apoi se amesteca cu pudra de roscove si cu gelatina hidratat sin apa rece si apo topita la bain marin. Se pune apoi intr-un pos si se ,,injecteaza” in crema de branza de vaci, usor pana ce se formeaza cerculete mici deasupra. Se lasa la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata, apoi se scoate din forma si se portioneaza in felii subtiri.

 
Pofta buna!

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 19, 2014