Iata o delicioasa prajitura, varianta de post: Prajitura Boema de post.
Ingrediente Prajitura Boema de post
Blat:
450 g faina
200 g zahar
50 g cacao
200 g miez de nuca
500 ml apa
100 ml ulei
2 lgt bicarbonat de sodiu
4 lg cu varf gem de capsuni
un praf de sare
Sirop:
200 g zahar
400 ml apa
o lingura cacao
50 g margarina
o sticluta esenta de rom
Glazura:
2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker
Crema:
100 g ciocolata de post
200 ml frisca vegetala
Décor:
300 ml frisca vegetala
Mod de preparare Prajitura Boema de post
Blat: intr-un castron punem faina, cacaoa, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava (22×32 cm) tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit
Sirop: amestecam toate ingredientele mai putin esenta si le fierbem cca 5 minute. Dam deoparte, adaugam esenta si lasam la racit.
Glazura: o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Crema: punem frisca pe foc intr-o craticioara la infierbantat (nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam 2-3 minute apoi amestecam bine si o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Inainte de asamblare o mixam cateva minute.
Asamblare: indepartam marginile prajiturii, o taiem si o insiropam. Scoatem bucatile de prajitura din tava si le asezam pe un platou. Glazuram fiecare bucata in parte. Dam 30 minute la frigider sa se intareasca glazura. Dupa ce s-a intarit glazura, cu ajutorul unui pos trasam un cerc generos de crema pe fiecare bucata. In mijloc ornam cu frisca batuta si cateva picaturi din glazura.
Incearca si aceasta reteta video