Iata un desert delicios: Prajitura amandina de casa
Ingrediente si mod de preparare Prajitura amandina de casa
Pentru blat: 6 oua, o cana de zahar (nu prea plina), 13 linguri de faina, 4 linguri de ulei, 2 linguri cacao, vanilie, praf de copt. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, faina, praful de copt si cacao. Se toarna compozitia intr-o tava si se coace la cuptor.
Crema: 250 ml lapte se amesteca cu 2 galbenusuri, 2 linguri de faina, 1lingura amidon, 2 linguri cacao si se da la foc foarte mic amestecand mereu compozitia pana se ingroasa. Se raceste si se amesteca cu o jumatate de pachet de unt.
Siropul: se topesc 3 linguri de zahar, se adauga 500 ml apa si 3-4 linguri de zahar, vanilie
Blatul se taie in 3 parti, se insiropeaza, se adauga crema, iar deasupra se pune glazura (poate fi cumparata ..praf de glazura).
Am incercat sa fac o glazura special pentru amandine; mi-a iesit cam tare… inca nu am gasit combinatia perfecta. Era ceva de genul: zahar topit cu cateva linguri de apa si ciocolata menaj. Asta se apropie de glazura pe care o au amandinele la cofetarie.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com