Dacă vrei să-i împaci atât pe fanii ciocolatei, cât și pe cei ai
cremelor albe, poți să pregătești o prăjitură delicioasă. Prăjitura
Alb-Negru se prepară ușor și cu siguranță va fi și pe gustul celor mici!
Ingrediente pentru 20 de bucăți de Prăjitură Alb-Negru
Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente pentru partea neagră a Prăjiturii Alb-Negru
200 g chips-uri de ciocolată amăruie
120 g unt
200 g făină
120 g cacao
200 g zahăr
4 ouă
1 vârf de sare
Ingrediente pentru partea albă a Prăjiturii Alb-Negru
200 g unt
200 g ciocolată albă
100 g zahăr pudră
Cum se prepară partea neagră a Prăjiturii Alb-Negru
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade. Pregătește o tavă pe care o vei tapeta cu hârtie de copt.
Pasul 2: Chips-urile de ciocolată vor fi topite treptat (preferabil la
microunde) amestecând permanent, până se transformă în glazură.
Pasul 3: Într-un castron vei amesteca făina, pudra de cacao și sarea.
Pasul 4: Într-un vas separat vei bate ouăle cu untul, cam 2 minute.
Pasul 5: Peste amestecul cu ouă și unt îl vei pune pe cel cu pudră de
cacao și nu vei uita nici de ciocolata topită. Important este ca făina
să se încorporeze perfect, astfel încât să se obțină o pastă uniformă.
Pasul 6: Aluatul va fi dat la cuptor și îl vei lăsa la cuptor cam 20 de
minute. Verifică să vezi cum a ieșit blatul de prăjitură: ar trebui să
fie moale, lucios și ușor lipicios.
Citește continuarea pe Qbebe
foto: Depositphotos.com