Abetina a trimis o reteta minunata de Placinta cu branza si ananas.
Ingrediente Placinta cu branza si ananas
pentru aluat
400 gr. faina de grau,
un cub de drojdie,
1 plic zahar vanilat,
2 linguri de zahar,
coaja rasa de la o lamaie,
150 gr.unt,
un ou,
100 ml lapte,
un praf de sare
pentru compozitie
700 gr. branza dulce de vaci,
300 ml.smantana,
4 oua,
o sticluta de esenta de rom,
100 gr. stafide,
fructele de la un compot de ananas,
4 linguri de zahar
Mod de preparare Placinta cu branza si ananas
Se cerne faina intr-un vas si peste ea adaugam untul la temperatura camerei, stingem drojdia cu lapte cald, sare si zaharul si adaugam peste faina, adaugam si oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si framantam foarte bine, va iesi un aluat fraged pe care il vom intinde sub forma de foaie rotunda pe care o vom pune intr-o tava rotunda unsa cu unt si presurata cu un pic de faina de grau, ridicam foaia de aluat pe marginile tavii. Intr-un vas punem branza, smantana, ouale, zaharul, esenta si stafidele si mestecam foarte bine pana obtinem o compozitie omogenizata pe care o vom turna peste foaia de aluat, apoi punem peste compozitie fructele de la compotul de ananas scurse de sirop si dam tava la cuptorul deja incalzit, lasam la foc potrivit cam o ora si taiem placinta cand este rece. Pofta buna!