Exista cineva caruia sa nu-i placa celebrii papanasi prajiti? Iata aici cum se prepara.
Ingrediente Papanasi prajiti
300 g branza de vaci
1 ou
o lingura zahar
130 g faina
1/2 pachet praf de copt
o lingura gris
coaja de lamaie,un plic zahar vanilat,2 picaturi esenta de rom
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru pudrat
smantana, dulceata (de preferat de afine)
Mod de preparare Papanasi prajiti
Mixam branza cu zaharul, oul si aromele, adaugam faina si grisul. Modelam bile (cu mana trecuta prin faina, deoarece compozitia este de consistenta moale). Le asezam pe o tava tapetata cu faina. Apasam pe mijloc pentru a obtine un orificiu (ca sa se friga uniform in interior). Incingem uleiul in tigaie, rumenim papanasii pe ambele parti. Scoatem din tigaie pe un servet de hartie, apoi pudram. Servim simple sau cu smantana si dulceata de afine (sau orice alta dulceata).
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Daniel Cucuva de la Pixabay