Lorela02 a trimis o delicioasa reteta de papanasi cu smantana si dulceata.
Ingrediente Papanasi cu smantana si dulceata
500 gr branza proaspata de vaci,
2 oua,
5 linguri zahar,
1 varf cutit praf de sare,
1 praf de copt,
300 gr faina,
smantana,
dulceata de capsuni
Mod de preparare Papanasi cu smantana si dulceata
Se amesteca branza, ouale, zaharul, sarea si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie pana se omogenizeaza bine. Se incorporeaza treptat faina pana obtinem un aluat pufos ce se desprinde de mana. Se formeaza bile micute din aluat iar apoi se aplatizeaza si li se face o gaura in mijloc rezultand niste cerculete de aluat. Se prajesc in ulei incins.
Se scot de la prajit pe o hartie absorbanta, se aseaza pe o farfurie si se adauga dulceata si smantana. Se servesc calzi.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com