Papanasi cu dulceata de afine

14 septembrie 2021,
Papanasi cu dulceata de afine

Iata o reteta deosebita trimisa de o prietena a site-ului nostru, Carmenica: Papanasi cu dulceata de afine.

 

 

Ingrediente Papanasi cu dulceata de afine

600 g branza de vaci proaspata
150 g zahar tos fin
250 g faina
3 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
vanilie
200 g smantana
dulceata de afine
ulei pentru prajit papanasii

 

 

Mod de preparare Papanasi cu dulceata de afine


Intr-un vas amestecam branza cu zaharul si bicarbonatul, adaugam ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Intr-o tigaie ceva mai adanca, punem uleiul la incins si ne apucam iute sa formam papanasii.
Din aluat formam bile de marimea unei portocale mai mici. Cu degetul aratator trecem prin centrul bilei, apoi bila o trecem prin faina. Marim gaura din mijlocul bilei, tot cu degetul si aplatizam usor papanasul obtinut. Formam si mici bilute de aluat, pe care le vom pune deasupra papanasilor.
Micsoram usor focul sub tigaie si prajim cate 2-3 papanasi, ii prajim pe ambele parti pana devin caramizii.
Din aluat ies cca 10 papanasi si 10 bilute.
Peste fiecare papanas, turnam cate o lingura de dulceata de afine si o lingura de smantana si asezam deasupra cate o biluta .

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita