Iata o reteta de papanasi usor de preparat: Papanasi cu dulceata si smantana.
Ingrediente Papanasi cu dulceata si smantana
– un pachet de branza de vaca (branza sa fie mai grasa)
– doua oua
– un varf de cutit de sare
– un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
– faina (in principiu 10-15 linguri)
– un pliculet de zahar vanilat
Mod de preparare Papanasi cu dulceata si smantana
Toate ingredientele se iau si se amesteca bine pana cand devine un aluat nelipicios. Se fac bilutele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc , si largim pana se face o gaura mai mare. Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata. Pentru ca nimanui nu-i plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana, apoi li se pune capacul.
Eu i-am facut un pic mai diferit dar e aceeasi reteta.
Incearca si aceasta reteta video