Un desert delicios si racoritor: panna cotta.
Ingrediente Panna cotta
500 ml smantana dulce, 500 ml lapte, 200 gr zahar pudra, 30 gr gelatina (3 pachetele), 2 plicuri vanilie (sau 1 baton vanilie), topping de ciocolata
Mod de preparare Panna cotta
Punem gelatina intr-un vas, sa se umfle cateva minute apoi o amestecam cu smantana pe foc mic; nu trebuie sa fiarba, deci mare atentie! Zaharul se adauga in lapte se amesteca energic pana se dizolva; nu trebuie sa fiarba doar sa se incalzeasca bine, amestecam apoi laptele indulcit si vanilat cu smantana se portioneaza in forme sau punem totul intr-o singura forma se da la rece, sa se intareasca compozitia se rastoarna pe farfurie si decoram cu topping de ciocolata.
Sfat: se poate decora cu oricare alt topping sau un sirop natural din fructe (capsuni, mure, coacaze) alaturi de fructe in stare proaspata!
Sfat: Daca nu ai forme poti folosi pahare de unica folosinta!
Incearca si aceasta reteta video