Iata o noua reteta trimisa de Adinaro_18: Pandispan cu mere la cuptor.
Ingrediente Pandispan cu mere la cuptor
Blat: 7 oua, 2 linguri apa minerala, 21 linguri zahar, 18 linguri ulei, 21 linguri cu varf faina, 1, 5 kg de mare, 1 lingura rasa praf de copt, 1 varf de cutit de sare. Frisca pentru ornat de 500 g. Sirop: 1 l apa + 6 linguri de zahar si arome.
Mod de preparare Pandispan cu mere la cuptor
Separam ouale si se bat albusurile spuma cu varful de sare. Se adauga zaharul pana se face o bezea. Apoi pe rand se adauga apa minerala si lingurile de ulei. Separat amestecam faina cu praful de copt dupa care incorporam in aluat.
Merele se curata de coaja si se pun intr-o tava la cuptor pe un pat de zahar. Cuptorul trebuie incins si apoi bagata tava atat pentru mere cat si pentru blat. Se lasa merele la cuptor pana devin noi.
Blatul va fi insiropat dupa care se aseaza uniform merele si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com