Iata o reteta simpla si delicioasa de Pandispan cu cacao si banane, de la Danydany81.
Ingrediente Pandispan cu cacao si banane
5 oua
5 linguri ulei
1 praf de copt
1 cana zahar
1 si 1/2 cana faina
1 lingura cacao
2 banane(blenduite)
2 pliculete zahar vanilat
1/2 sticluta esenta rom
cateva stafide inmuiate in rom
Mod de preparare Pandispan cu cacao si banane
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu apoi adaugam zaharul si mixam pana ce acesta se topeste, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul. Apoi se adauga faina si praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie bananele, romul si zaharul vanilat. Se imparte aluatul rezultat in doua vase si in unul dintre ele se adauga cacao. Se tapeteaza o tava de cozonac/chec/pandispan cu hartie de copt adaugam stafidele inmuiate in rom si scurse binesi incepem sa turnam aluatul astfel: o lingura de compozitie alba in mijlocul tavii, o lingura de compozitie neagra deasupra. Si repetam procedura pana terminam aluatul.
Se da la cuptor la foc mic circa 40 minute. Cand s-a rumenit deasupra se incearca cu un scobitor. Daca nu ramane aluat pe scobitoare, inseamna ca pandispanul este gatasi se scoate din cuptor. Se rastoarna pe un fund si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie felii care vor avea aspect tigrat datorita amestecului cu cacao si daca il intoarcem invers stafidele ii vor da un aspect si mai minunat .
Incearca si aceasta reteta video