Ultimele

Prăjituri

Retetele tale » Dulciuri » Prăjituri » Pagina 59

Tartă cu vișine (proaspete sau congelate)

Nimic nu se compară cu gustul perfect, dulce-acrișor pe care îl are această tartă cu vișine! Poți folosi atât vișine proapete cât și vișine congelate- gustul nu se va modifica!  Ingrediente pentru tartă cu vișine: Pentru aluat: ● 325 g făină ● 200 g unt ● 125 g zahăr ● 2 lingurițe esență de vanilie […]

17 august 2017

Bomboane cu morcovi. Am gustat din politețe, dar apoi am cerut și la pachet!

Am fost plăcut surprinsă de aceste bomboane cu morcovi pe care le-am gustat la o prietenă vegetariană. Am gustat din politețe, dar apoi am cerut și la pachet!:) Nu este nevoie de foc, de cuptor!   Ingrediente pentru bomboane cu morcovi: ● 3 morcovi ● 2 caise uscate ● 4 curmale ● 2 linguri miere […]

16 august 2017

Prajitura „Marti 13”! Un desert delicios, care te scapa de ghinion

Prajitura creola este un desert elegant si absolut delicios. Invitatii tai la masa vor fi absolut cuceriti de gustul rafinat, iar papilele lor gustative se vor simti ca-n Rai. La fel si tu, caci este extrem de simplu de preparat! Mod de preparare blat se pun untul, zaharul, mierea si ouale intr-un bol si se […]

10 august 2017

Prajitura de ciocolata la tigaie! Reteta simpla si rapida! Uite cum se face!

Aceasta prajitura se face la cuptor, din ingrediente simple, insa foarte gustoase.   Mod de preparare Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Bate untul si zaharul intr-un vas pana cand obtii un amestec moale si cremos. Addauga ouale si bate pe masura ce le incorporezi. Adauga vanili, apoi faina si praful de copt. Pune amestecul […]

09 august 2017

Pancakes cu mere. Te vei indragosti de reteta asta!

Merele au beneficii uriase pentru starea ta de sanatate. Incorporeaza-le intr-o reteta delicioasa!   Mod de preparare Merele se dau pe razatoare. Apoi se amesteca bine cu laptele, uleiul, zaharul si sarea. La final , se adauga faina si praful de copt si se amesteca pana cand se incorporeaza bine. Aluatul trebuie sa fie putin […]

08 august 2017

Negresă cu cireșe

Eu nu cunosc multe persoane care să fie în stare să refuze o negresă. Dar o negresă cu cireșe este muuult mai bună decât o negresă simplă! Să ne desfătăm cu negrese cu cireșe! Ingrediente 220 g unt 400 g zahăr 200 g făină 4 ouă un plic praf de copt 50 g cacao puțină […]

08 august 2017

Pat de ciocolată cu cireșe

Prăjitura asta este vedeta verii ! Blatul de ciocolată este pur și simplu dumnezeiesc! Ingrediente 100 g ciocolată 400 g cireșe 200 g unt moale 175 g zahăr pudră 125 g făină 100 g făină de migdale 2 ouă un plic zahăr vanilat o lingură rom 1/4 plic raf de copt un praf sare Pentru […]

06 august 2017

MARLENKA prajitura armeneasca cu miere – reteta veche

Marlenka este provenita dintr-o veche traditie armeneasca. Te cucereste de la prima inghititura. MOD DE PREPARARE Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat […]

16 iulie 2017

Negrese cu capsuni si otet balsamic! Reteta incredibila!

Aceasta combinatie delicioasa de capsuni si otet balsamic face ca aceste negrese sa fie dulci si lipicioase! Mod de preparare Gateste capsunuile, zaharul, 2 linguri otet balsamic si amidonul la foc mic pana cand gemul se ingroasa. Ia de pe foc si adauga restul de otet balsamic. Lasa la racit. Preincalzeste cuptorul la 180 de […]

14 iulie 2017

Prajitura Ileana – desert delicios si rapid de casa

Prajitura Ileana este un deliciu facut din mai multe straturi de blat cu nuca, intre care se pune o crema usoara si pufoasa, cu aroma de vanilie.

12 iulie 2017

Bilute cu ciocolata si cafea – desert sanatos si fara coacere!

Aceasta reteta de bilute de ciocolata este o alternativa naturala la trufe. Sunt la fel de gustoase si mult mai usor de facut. Mod de preparare Amesteca bine bananele intr-un vas mare pana cand sunt piure. Adauga cafeaua si mixeaza in continuare, asigurandu-te ca nu exista cocoloase. Adauga ovazul, pudra de cacao si nuca de […]

11 iulie 2017

Desert decadent si foarte simplu: Eton Mess cu prune!

Aceasta reteta de Eton Mess este o varianta a retetei clasice de Eton, insa cu un ingredient surpriza: melasa de rodie. Topeste usor untul si zaharul intr-o tigaie mare, apoi adauga nucile pecan si amesteca pentru a le acoperi complet. Scoate-le pe o hartie de copt pentru a se raci. Bate smantana cu vanilia pana […]

30 iunie 2017

Chec cu cireșe și ciocolată albă

Sunt în drum spre bucătărie. Neapărat trebuie să fac checul ăsta cu cireșe! Mod de preparare 1. Se freacă zahărul cu untul pentru a obține o cremă spumoasă. 2. Se adaugă ouăle unul câte unul, făina, apoi făina de migdale, praful de copt și sarea. 3. Se toarnă amestecul într-o formă de copt și se […]

13 iunie 2017

Papanasi deliciosi ca in Maramures! Trebuie sa incerci reteta asta!

Cei mai buni papanasi prajiti din tara se mananca la Borsa, in Maramures. Retetele acestui „dulce” sunt numeroase si fiecare maestru bucatar are varianta lui proprie. INGREDIENTE PAPANASI 300 g branza de vaci 1 ou o lingura zahar 130 g faina 1/2 pachet praf de copt o lingura gris coaja de lamaie un plic zahar […]

12 iunie 2017

Reteta chec pufos de lamaie. Cea mai usoara reteta

Reteta chec pufos de lamaie. Aceasta reteta de chec se face imediat si este foarte simpla. Vei obtine un aluat acrisor.   Ingrediente Reteta chec pufos de lamaie. 275g faina fara gluten 1 lingurita de praf de copt 200g zahar pudra coaka si sucul de la o lamaie 100ml ulei de floarea soarelui   Pentru […]

11 iunie 2017