Privatelaura ne incanta cu o reteta delicioasa de Mini tarte cu crema de pepene galben. Ingrediente pt aluat 250 gr faina alba 200 gr unt (lasat la temperatura camerei) 4 lg indulcitor 1 ou pt crema 4 galbenusuri 600 gr miez pepene galben 5 lg indulcitor un cub de unt (aprox 50 gr) 2-3 […]
Miclescumirela a trimis o reteta delicioasa de Prajitura cu visine. Pentru ca este vara si pentru ca s-au copt visinele am facut o prajiturica rapida si delicioasa pe care o mancam si cand eram mici la mama acasa. Dulceata fierbe linistita pe foc iar eu am pregatit prajitura repede repejor. Ingrediente 10 oua , […]
Intampina-ti invitatii cu un desert delicios si savuros: prajitura cu crema de rom. Mod de preparare Amesteca faina cu praful de copt intr-un bol mare impreuna cu zaharul, 140 g unt si 3 galbenusuri de ou pana cand obtii o compozitie omogena. Imparte aluatul obtinut in trei parti egale si coace-le pe dosul unei tavi […]
Aceasta reteta este o reinterpretare a celebrului salam de biscuiti, insa mult mai gustos. Ingrediente 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara […]
Gogosele mincinoase sunt rapide si pufoase. Se numesc asa pentru ca sunt goale inauntru. Ingrediente – 2 oua – 3 linguri de zahar – 1 cana lapte caldut – 500 gr faina – drojdie cat o nuca – putina sare – un plic zahar vanilat – putina coaja lamaie – zahar pudra Citeste continuarea […]
Cea mai simpla prajitura, checul, poate fi reinventata in functie de preferintele celor care o consuma. La reteta de baza se pot adauga, dupa gust, bucati de ciocolata, stafide, visine. Se separa, mai intai, ouale, dupa care albusurile se bat bine spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilinat. Galbenusurile […]
Aceasta prajitura de post cu gem si nuca este delicioasa si se prepara usor. Ingrediente: 10 linguri sifon (apa minerala), 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingurita amoniac stins cu otet, 1 lingurita zahar pudra, faina cat cuprinde. Ingrediente crema I: 4-6 linguri nuci tocate marunt (sau macinate), 3-4 linguri gem (gros) caise […]
Nimic nu se compară cu gustul perfect, dulce-acrișor pe care îl are această tartă cu vișine! Poți folosi atât vișine proapete cât și vișine congelate- gustul nu se va modifica! Ingrediente pentru tartă cu vișine: Pentru aluat: ● 325 g făină ● 200 g unt ● 125 g zahăr ● 2 lingurițe esență de vanilie […]
Am fost plăcut surprinsă de aceste bomboane cu morcovi pe care le-am gustat la o prietenă vegetariană. Am gustat din politețe, dar apoi am cerut și la pachet!:) Nu este nevoie de foc, de cuptor! Ingrediente pentru bomboane cu morcovi: ● 3 morcovi ● 2 caise uscate ● 4 curmale ● 2 linguri miere […]
Prajitura creola este un desert elegant si absolut delicios. Invitatii tai la masa vor fi absolut cuceriti de gustul rafinat, iar papilele lor gustative se vor simti ca-n Rai. La fel si tu, caci este extrem de simplu de preparat! Mod de preparare blat se pun untul, zaharul, mierea si ouale intr-un bol si se […]
Aceasta prajitura se face la cuptor, din ingrediente simple, insa foarte gustoase. Mod de preparare Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Bate untul si zaharul intr-un vas pana cand obtii un amestec moale si cremos. Addauga ouale si bate pe masura ce le incorporezi. Adauga vanili, apoi faina si praful de copt. Pune amestecul […]
Merele au beneficii uriase pentru starea ta de sanatate. Incorporeaza-le intr-o reteta delicioasa! Mod de preparare Merele se dau pe razatoare. Apoi se amesteca bine cu laptele, uleiul, zaharul si sarea. La final , se adauga faina si praful de copt si se amesteca pana cand se incorporeaza bine. Aluatul trebuie sa fie putin […]
Eu nu cunosc multe persoane care să fie în stare să refuze o negresă. Dar o negresă cu cireșe este muuult mai bună decât o negresă simplă! Să ne desfătăm cu negrese cu cireșe! Ingrediente 220 g unt 400 g zahăr 200 g făină 4 ouă un plic praf de copt 50 g cacao puțină […]
Prăjitura asta este vedeta verii ! Blatul de ciocolată este pur și simplu dumnezeiesc! Ingrediente 100 g ciocolată 400 g cireșe 200 g unt moale 175 g zahăr pudră 125 g făină 100 g făină de migdale 2 ouă un plic zahăr vanilat o lingură rom 1/4 plic raf de copt un praf sare Pentru […]
Marlenka este provenita dintr-o veche traditie armeneasca. Te cucereste de la prima inghititura. MOD DE PREPARARE Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat […]