Ultimele

Negresa cu aroma de cafea

Retetele tale » Negresa cu aroma de cafea

Danydany81 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru:  Negresa simpla cu dulceata. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

 

Ingrediente Negresa cu aroma de cafea

masuri – 1 cana~250gr

– 1/2 cana ~125 gr

-1/4 cana ~ 60-65 gr

 

Ingrediente blat:

-2 oua

-1 si 1/2 cană zahăr

-2 si 1/2 căni făină

-1/2 cană ulei

-1 cană lapte

-3 linguri cacao

-4-5 linguri dulceata (afine, capsune, trandafiri, prune, fructe de padure)

-1 linguriţă bicarbonat de sodiu

-1 esenta rom

-un praf sare

Ingrediente glazura

– 1/4 cana lapte

-100 gr ciocolata cu lapte sau amaruie

-1 lingura cacao

-200 gr zahar pudra

-3 lingurite unt

Optional pentru decor cativa fulgi de migdale

 

 

Mod de preparare Negresa cu aroma de cafea

blat

Se amesteca faina cu cacaoa si bicarbonatul de sodiu. Separat in alt vas amestecam ouale, laptele, uleiul, zaharul si esenta de rom.

Incorporam faina in amestecul lichid dupa care adaugam si dulceata. Eu le amestec atat cu telul cat si cu mixerul.

Tapetam o tava medie cu hartie de copt si rasturnam compozitia de mai sus niveland-o usor.

Se introduce tava la cuptor (incins in prealabil) pentru 30-35 minute la foc mediu (170 grade).

 

Intre timp pregatim glazura:

Intr un vas de ceramica adaugam toate ingredientele pentru glazura mai putin untul.

Amestecam usor pana cand glazura se omogenizeaza si ciocolata se topeste, se lasa sa fiarba la foc mic pentru inca 3 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca amestecand incontinuu. Dupa ce am stins focul adaugam si untul, amestecam bine apoi lasa glazura la racit (nu iese o glazura foarte solida, este ca o smantana mai lichida, noua asa ne place:) )

Scoatem negresa din cuptor si dupa ce se raceste o portionam dupa bunul plac (lasand-o tot in tava, eventual indepartati doar hartia de copt), apoi adaugam glazura cu ajutorul unei linguri. Presaram nuca de cocos sau fulgi de migdale deasupra si gata o putem servi.

Va spun sincer este delicioasa, la noi ca de obicei s a mancat prima tava intr un timp record ;))

Va doresc pofta buna:)

Data articol: martie 13, 2014