Crybaby a trimis o reteta apetisanta de Negresa… colorata.
Ingrediente Negresa colorata
3 pahare zahar
3 pahare faina
3 linguri cacao
300 gr unt
10 oua
250 ml lapte dulce
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de copt
1 esenta de lamaie
Pentru glazura
2 tablete de ciocolata (200 gr)
100 ml frisca lichida
30 gr unt
Mod de preparare Negresa colorata
Se pun laptele cu zaharul si cacaoa intr-o craticioara, se amesteca bine si punem pe foc, la foc domol, lasam sa fiarba si amestecam in continuu, pana devine ca o smantana subtire, apoi o dam la rece. Intr-un castron se pune untul taiat cubulete, peste care adaugam crema de cacao racita. In compozitia de unt se adauga cate un galbenus pe rand si se amesteca cu mixerul dupa fiecare, apoi adaugam cele 3 pahare de faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat albusurile spuma cu putin zahar si se adauga peste crema de cacao. Se tapeteaza cu hartie pergament o tava si se pune compozitia rezultata in ea. O bagam la cuptor, pentru copt, facem proba cu scobitoarea ca sa vedem daca este coapta (se tine in cuptor cel putin 60 minute). Separat topim cele 200 gr de ciocolata Primola, 100 ml frisca lichida si 30 gr unt. Cum am scos prajitura din cuptor o taiem, in ce forma dorim si adaugam ciocolata lichida peste prajitura ca sa intre si intre spatiile unde a fost taiata. O decoram cu bomboane colorate.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com