Iata o alta reteta trimisa de Gongutza09: Negresa cu nuca.
Ingrediente Negresa cu nuca
3 oua
150 g zahar brun
150 g unt
5 linguri cacao
150 g faina
150 g nuca macinata
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat Bourbon
esenta de rom
Pt glazura:
100 ml smantana
100 g ciocolata
Mod de preparare Negresa cu nuca
Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat.
Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom.
Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei.
La final am adaugat faina si praful de copt, incorporand usor.
Am taiat o bucata de hartie de copt si am pus-o in vasul Zepter.
Am turnat compozitia de negresa, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la foc moale.
Dupa 15 minute acul indicator a ajuns la inceputul zonei verzi si am oprit focul.
Dupa alte 15 minute am ridicat capacul vasului. Negresa e coapta.
Am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata ( din smantana si bucati de ciocolata amestecate pe foc).
Am taiat negresa in bucati potrivite, am despartit putin bucatile si am turnat glazura pe deasupra.
Va poftesc si pe voi sa gustati din prajitura mea!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Linus Schütz de la Pixabay