Ultimele

Nalangate

Retetele tale » Nalangate

Anisoara67 a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Nalangate. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 
Ingrediente
300 g iaurt gras, 2 oua, jumatate de lingurita praf de copt (sau bicarbonat stins cu suc de lamaie), o lingurita coaja rasa e lamaie, esenta de vanilie, 10-12 linguri de faina, 2-3 linguri de zahar pudraulei pentru prajit, zahar pudra vanilat, pentru ornat.

 
Mod de preparare
1. Se amesteca iaurtul cu ouale, coaja rasa de lamaie, esenta, praful de copt si zaharul pudra, apoi se toarna faina in ploaie, amestecandu-se continuu, pana ce obtinem un aluat omogen si smantanos, putin mai gros ca aluatul de clatite.
2. Intr-o tigaie se toarna ulei, de cca doua degete inaltime, se inginge bine si apoi cu o lingura, luam aluatul din craticioara si dam drumul in uleiul incins. Daca aluatul ramane la un loc, inseamna ca aluatul are consistenta buna, daca aluatul se rasfira in uleiul incins, inseamna ca mai adaugam o lingura de faina.
Gogoselele formate se prajesc bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servetel absorbant, pentru a elimina surplusul de ulei. La sfarsit se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanile si se pot manca simple sau cu iaurt rece.
Pofta buna!

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 14, 2014