Iata o alta reteta trimisa de Gongutza09: Musuroi de cartita. O poti prepara de Sabatori!
Ingrediente Musuroi de cartita
1 cutie mix Muşuroi de cârtiţă de la Dr. Oetker
Pentru blat:
50 g margarină moale (minim 65% grăsime)
2 ouă
30 ml lapte
Pentru cremă:
400 ml lapte rece de la frigider ( Laptele prospăt trebuie
fiert şi apoi răcit! )
3 banane mari
Mod de preparare Musuroi de cartita
Pregătirea aluatului şi coacerea:
Praful pentru blat, margarina, ouăle şi 30 ml lapte se pun într-un vas şi se amesctecă cu mixerul, la viteză mică, până se omogenizează şi apoi la viteză mare timp de 5 minute.
Compoziţia astfel obţinută se pune în forma de copt sau în cratiţa emailată – unsă acoperită cu hârtie de copt şi tapetată, în prealabil, cu făină.
Se introduce în cuptor, pe grătarul din mijloc, conform indicaţiilor de mai sus.
După coacere se mai lasă 20 de minute în forma să se răcească, apoi se scoate cu grijă şi se aşează pe o farfurie.
Pregătirea blatului:
Pe suprafaţa blatului răcit se trasează un cerc la o distanळă de 1 cm de la margine. Se îndepărtează coaja blatului din interiorul cercului, apoi se scobeşte în continuare, scormonind cu degetele cca 1 cm în adâncime, cu grijă pentru a forma firimituri mici care se păstrează într-un vas separat.
Aceste firimituri se vor folosi pentru a acoperi crema.
Bananele decojite se taie pe jumătate de-a lungul şi se aşează în scobitura făcută în blat cu partea tăiată în jos. Aranjarea lor se face uniform fără a lăsa goluri.
Prepararea cremei:
Crema se pregăteşte numai după aranjarea bananelor.
Într-un vas se pune praful pentru cremă împreună cu 400 ml lapte rece de la frigider, apoi se bate cu mixerul timp de 3-5 minute la viteză mare.
Apoi se adaugă fulgii de ciocolată amestecând uşor cu lingura. Crema obţinută se toarnă peste banane şi se aranjează sub forma unei cupole (muşuroi).
Imediat după aceasta se presară firimiturile deasupra cremei apăsând uşor pentru a se fixa pe cremă.
Prăjitura se poate servi după o păstrare de minim 2 ore în frigider.
Incearca si aceasta reteta video