Iata o noua reteta trimisa de Danydany81: Muffins cu ciocolata.
INGREDIENTE Muffins cu ciocolata
220gr ciocolata simpla (70 % cacao)
120 gr unt
80 gr faina
100gr zahar
1 praf sare
1 lingura extract de vanilie
4 oua intregi
OPTIONAL:10-20 bezele pentru un topping diferit (marshmallows)
Glazura
100gr ciocolata neagra sau alba
2 linguri lapte
3 linguri zahar pudra
Mod de preparare Muffins cu ciocolata
Ciocolata si untul se pun la topit la bain maire. Imediat ce s-au incalzit usor incat sa se amestece bine si sa se topeasca uniform, le luam de pe foc (nu le fierbem!!!!!!) le amestecam 2-3 min cat sa se racoreasca.
Faina, sarea, praful de copt si zaharul se amesteca, dupa care le rasturnam peste ciocolata si untul topit.
Se adauga cate un ou pe rand, apoi extractul de vanilie, se mai bate 10-20 secunde pentru omogenizare. Se pun cu o lingura in formele unse cu unt sau tapetate cu hartiuta de copt speciala si se coc circa 10-12 minute la foc mediu.
OPTIONAL: Dupa primele 10 min le scoateti si puneti deasupra cate o bezea, apoi le bagati la loc in cuptor. Peste inca 2 min se scot si se apasa usor pe bezele ca sa se aplatizeze. Eu am facut si cu bezele si fara 🙂 Se scot, se toarna un pic de glazura deasupra (ciocolata, zaharul si laptele se pun la bain maire pana se omogenizeaza) se orneaza cu ce doriti si se servesc:)
ATENTIE : Nu le lasati mai mult de 10-12 minute per total in cuptor, deoarece isi pierd minunata textura specifica acestui gen de muffins.
Pofta buna !
Incearca si aceasta reteta video