Anisoara67 a trimis o reteta minunata de Minibavareze de capsune cu ciocolata si alune de padure.
Ingrediente Minibavareze de capsune cu ciocolata si alune de padure
200 ml smantana dulce, 200 g capsuni bine coapte, 4 linguri zahar, 10 g gelatina, 50 g ciocolata 200 g alune de padure, 6 biscuiti rotunzi cu diametrul egal cu al formelor de minibavareze, o lingura de lapte
Mod de preparare Minibavareze de capsune cu ciocolata si alune de padure
1. Se aleg cateva capsune coapte se curata de codite, se spala si se maruntesc apoi se pun la fiert cu zaharul 5 minute, dupa care se paseaza cu un mixer. Se lasa sa se racoareasca dupa care se incorporeaza si gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain marin.
2. Smanatana scoasa de la rece se mixeaza la viteza maxima pana se leaga ca o frisca, apoi se incorporeaza in piureul de capsune.
3. Se imparte compozitia in formele de minibavareze apoi se asaza cate un biscuite deasupra. Se da la rece cel putin 2 ore.
4. Se sparg alunele si miezul se prajeste 3 minute la microunde dupa care se sfarma in bucati mai marisoare. Ciocolata se topeste si ea cu o lingura de lapte.
5. Dupa 2 ore se rastoarna minibavarezele pe un platou si se servesc decorate cu ciocolata si alune zdrobite, alaturi de bucati de capsune.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video