Va prezentam un desert delicios: Melci cu nuca si stafide.
Ingrediente Melci cu nuca si stafide
600 gr faina
400 ml lapte
2 lingurite de zahar
60 ml ulei
30 gr drojdie
2 oua
1 lingurita de sare
Pentru umplutura: nuca si stafide dupa preferinta
Pentru sirop: 100 ml apa, 150 gr zahar, o esenta de rom
Mod de preparare Melci cu nuca si stafide
Se face maiaua din drojdie, zahar, lapte caldut si faina. Se omogenizeaza bine si se lasa la crescut 10 minute intr-un loc caldut.
Dupa care se toarna maiaua crescuta peste restul de ingrediente si se face un aluat.
Se lasa la crescut cca 1 ora intr-un loc cald, apoi se imparte in 2 si se intind 2 foi. Se unge prima foaie cu unt topit, apoi se presara nuca, zahar si stafide. Se ruleaza aluatul in forma de sul dupa care se taie in bucati de 2 cm , se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa distanta intre ele. Se ung cu un ou batut si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Se coc la foc potrivit cam 30 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi scoase din cuptor trebuie insiropate cu siropul fiert, din apa, zahar si esenta. Se introduc din nou la cuptor pentru 10 minute.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pexels.com