Vendy a trimis o reteta minunata de Macarons
Ingrediete Macarons
– 120 g migdale crude
– 220 g zahar pudra
– 50 g zahar tos
– 3 albusuri de ou
– 50 g zahar tos
– coloranti
Pentru crema neagra:
-100 ml smantana
– 100 g ciocolata neagra
Pentru crema alba :
– 100 ml smantana
– 100 g ciocolata alba
Mod de preparare Macarons
Cu o seara inainte de a pregati prajiturile se pun la inmuiat in apa fierbinte 120g migdale crude si se lasa 30 de minute. Apoi se curata de coaja si se pun intr-o tava, la caldura pana a doua zi. Se separa trei albusuri si se pun intr-un bol la „invechit” pana a doua zi (aproximativ 24 de ore ). Tot acum se fac si cremele. Intr-un vas se pune ciocolata neagra rupta in bucati mici impreuna cu smantana si se pune pe foc pana se topeste. Se amesteca. Cand s-a racit se pune la frigider. La fel se procedeaza si cu crema alba. In urmatoarea zi se macina migdalele prin masina de macinat nuca. Prin uscare si macinare vor rezulta 100 g migdale macinate. Apoi se foloseste o rasnita electrica de cafea si se pune, in cate o tura de rasnit cate 2 linguri de migdale si 2 linguri de zahar pudra si se rasneste pana se termina zaharul si migdalele de rasnit. Aceasta compozitie se va cerne printr-o sita deasa. Compozitia se imparte in doua parti egale in doua boluri. Dupa 24 de ore se bat la mixer cele trei albusuri de ou, intai la viteza mica apoi la viteza marita. Cand s-au intarit se adauga 50 g zahar tos, tot deodata si se bate in continuare pana se intareste compozitia.Se imparte si aceasta compozitie in doua boluri. In fiecare bol cu albus batut se adauga colorantul preferat si apoi se rastoarna in fiecare bol cele doua compozitii de praf(de migdale cu zahar). Se amesteca si se pune intr-un pos cu care se vor forma turtitele de macarons in doua tavi tapetate cu hartie de copt. Se lasa la uscat la temperatura din bucatarie 30 de minute. Dupa 30 de minute vom incerca cu degetul daca se lipeste compozitia la atingere. Daca nu se lipeste,bagam tavile la cuptorul incalzit in prealabil la 150 de grade timp de 14 minute. Se scot tavilesi se lasa la racit.Apoi cu o spatula sau cu un cutit cu lama subtire se desprind rotitele de macarons. Se depoziteaza pe un platou. Intre timp, cremele se scot de la frigider si se mixeaza. Crema se va ingrosa. Cu aceasta crema se vor umple rotitele de macarons si se vor aseza intr-o cutie, la loc uscat. Se pot servi incapans cu a doua zi.
Incearca si aceasta reteta video