Iata o reteta usor de preparat in casa: Kinder Pingui.
Ingrediente Kinder Pingui
Blat:
– 4-5 oua
– 100 g faina
– 100 g zahar
– 2linguri gris
– 2 linguri miere albine
-50 g cacao
-1 plic zahar vanilat
-1/2 plic praf copt
-100 ml lapte
-100 ml ulei
Crema:
– 400 ml frisca lichida
– 1 pliculet intaritor frisca
– 150 ml lapte condenssat
– 2 linguri miere albine
– 1 fiola esenta vanilie
– putina sare
Glazura:
– 100 g ciocolata lapte
– 50g unt
– 1 lingura ulei
Mod de preparare Kinder Pingui
Pentru blat se amesteca albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile care inainte au fost amestecate cu laptele, uleiul, zaharul vanilat si la urma incorporam faina, cacaoa (cernute inainte) si grisul. Se coace la foc potrivit blatul timp de 30-35 minute. Dupa racire se taie in jumatate.
Pentru crema, frisca se bate putin, se adauga mierea de albine, piscatura de sare, esenta de vanilie si laptele condensat.
Asamblare:
Jumatate din blat, jumatate din crema, 1 lingura cacao cernuta, a doua jumatate de crema, cealalta jumatate de blat si glazura calda, care se obtine prin topirea ciocolatei pe baie de abur, apoi de adauga untul si uleiul.
Aceasta prajitura delicioasa, se tine la rece 3-4 ore inainte de servire!
Sa aveti pofta!
Incearca si aceasta reteta video