Inimioare zmeurate

11 august 2020,
Inimioare zmeurate

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Inimioare zmeurate.

 

Ingrediente Inimioare zmeurate


2 blaturi din cate: 5 oua, 150 g zahar, 125 g faina, 25 ml ulei, un praf de sare, esenta
crema: 300 g branza proaspata de vaci, 150 g smantana, 100 g zahar pudra vanilat, un pliculet de gelatina, 5 linguri dulceata de zmeura
Glazura: serbet de zmeura sau zahar vanilat

 


Mod de preparare Inimioare zmeurate


1.Se prepara blaturile separat din cate 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare si zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si esenta apoi se adauga faina cernuta inainte
Se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt apoi se toarna aluaturile si se coc fiecare cate 20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie cu ajutorul unei lame mai lungi de cutit si se lasa sa se raceasca.
2. Se freaca bine branzica cu zaharul vanilat si cu smantana apoi se aduga si gelatina hidratata la inceput cu 75 ml apap rece apoi topita (nu fiarta) la bain marie. Se aduga in amestecul de branzica in fir subtire.
3. Se asaza primul blat in tava in care l-am copt, se toarna amestecul de branzica, se toarna cu lingurita dulceata de zmeura pe toata suprafata prajiturii apoi se acopera cu cel de-al 2 lea blat, se preseaza usor cu mana si se da la rece cel putin 2 ore. Se taie prajitura cu un decupator sub forma de inimioara apoi se glazureaza cu serbet de zmeura.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita