Iata un desert deosebit: Inimioare cu lamaie. Reteta trimisa de Anisoara67.
Ingrediente Inimioare cu lamaie
pentru aluat: 150 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, un albus, 200 g faina, 60 g amidon de porumb, jumatate de lingurita de praf de copt, o lingurita coaja rasa de lamaie
pentru crema: 200 ml lapte, 4 linguri de zahar, 3 linguri cu gris, suc de la o jumatate de lamaie, o lingurita coaja rasa de lamaie, 100 g unt sasu margarina
decor: un galbenus, o lingura de apa rece, 2 linguri de zahar
Mod de preparare Inimioare cu lamaie
Se amesteca untul sau margarina moale, la temperatura camerei cu zaharul pudra si albusul, pana se obtine o crema omogena.
Se amesteca faina cernuta cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de mai sus. Se amesteca cu lingura la inceput apoi se framanta cu mana pe o planseta data cu faina. Se infasoara intr-o folie si se da 30 de minute la rece.
Se framanta aluatul pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa de cca. 3 mm apoi se decupeaza cu o forma inimioare care se coc in tava tapetata cu hartie pentru copt cca. 10 min. la foc potrivit.
Pentru decor se amesteca galbenusul cu lingura de apa.Jumatate din inimioare se ung cu acest amestec si se presara cu zahar
Se prepara crema fierband laptele indulcit cxu zahar cu grisul, cca 8 minute de la primul clocot,amestecand continuu. Se da de pe foc apoi se incorporeaza untul sau margarina, se adauga lingurita de coaja rasa si sucul de lamaie.
Se ung cu crema inimioarele nepresarate cu zahar apoi se asaza celelalte inimioare si se preseaza usor. Se lasa sa se inmoaie, de seara pana a 2 a zi.
Incearca si aceasta reteta video