Ultimele

Inghetata cu vanilie, cacao,visine si cirese

Retetele tale » Inghetata cu vanilie, cacao,visine si cirese

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Claudia1976: Inghetata cu vanilie, cacao,visine si cirese . Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

I. 6 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 100 grame de unt (la temperatura camerei), 1 litru de lapte caldut.

 

Mod de preparare

Punem o oala cu apa pe foc. In acest timp, intr-un castron se freaca untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Apoi, adaugam galbenusurile si amestecam in continuare. Punem apoi, treptat, faina si amestecam fiind atenti sa nu apara cocoloase. Adaugam laptele, in fir subtire, in timp ce amestecam in continuu.

Punem castonul in oala cu apa si amestecam pana crema se leaga,fierbe si arata ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.

 

P.S. Uneori, pregatesc aceasta crema in oala in care fierb laptele. E mult mai comod si are acelasi efect ca in bain-marie.

 

II. Cele 6 albusuri se bat spuma. Cand sunt batute bine, adaugam 12 linguri de zahar si batem in continuare pana spuma e bine inchegata.

Amestecam albusurile cu crema, intorcand lingura incet si frumos.

Impartim compozitia in doua castronase. In primul se pun 4-5 pliculete de vanilie, iar in al doilea se pune cacao. Aranjam frumos in pahare de sampanie: Punem o lingura de inghetata cu vanilie, apoi putin sirop de visine sau cirese, cateva cirese, apoi o lingura in inghetata de cacao si decoram cu sirop, cirese si visine (fara samburi).
Putem decora cu ciocolata rasa (daca avem).

 

Data articol: iulie 9, 2013