Ultimele

Împletituri rustice cu dovleac şi scorţişoară

 

Mod de preparare

Dovleacul ras se pune intr-o cratita pe foc, impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand, pana cand se va gati si zeama va scadea. Dupa ce se stinge focul, se amesteca compozitia cu scortisoara.

Aluatul se prepara astfel:
– ouale se amesteca bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, uleiul, laptele si bicarbonatul (nestins)
– incorporam faina putin cate putin, pana se formeaza un aluat bun de intins foaie si care nu se lipeste de mana
– se pudreaza bine cu faina suprafata de lucru, cat si sucitorul cu ajutorul caruia vom intinde foaie subtire, pe care o taiem, formand dreptunghiuri (ale mele au fost de 12 x 16 cm), le crestam pe margine (asa cum puteti vedea in film sau in fotografiile de pe blog), punem dovleac dulce in centru, si apoi petrecem aripioarele aluatului una peste cealalta, ca la infasat bebelusul.

Placintelele astfel impletite se aseaza in tava de aragaz, in care am asezat hartie de copt, le ungem cu galbenus si le punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 min.

Dupa ce se coc si se mai racesc putin se pudreaza cu zahar.

 

Ne gasiti pe

http://www.farfuriavesela.ro
Facebook https://www.facebook.com/FarfuriaVesela
Twitter https://twitter.com/FarfuriaVesela
GooglePlus https://plus.google.com/+FarfuriaveselaRo

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: iunie 1, 2017