Iata o noua reteta trimisa de Mihagrigore: Gutui umplute cu nuci.
Ingrediente Gutui umplute cu nuci
3 gutui; 25 gr unt, 3 linguri de miere de albine; 200 ml suc de portocale; 100 gr miez de nuca; 150 gr mascarpone; o lingurita coaja de portocale; o lingurita zahar vanilat bourbon.
Mod de preparare Gutui umplute cu nuci
Se spala bine gutuile si se usuca cu un prosop de hartie. Se taie un capacel si se scot cu grija semintele.
Se amesteca untul cu o lingurita de miere si 5 linguri suc de portocale. Se ung gutuile cu acest amestec si se asaza intr-o tavita in care adaugam restul de suc de portocale si se introduce la cuptor pentru 30 minute, pana se inmoaie gutuile. Daca mai este nevoie se mai adauga suc de portocale.
Intre timp se dau putin nucile prin robot (cat sa se marunteasca putin), se amesteca cu branza mascarpone, coaja de portocale, zaharul vanilat si restul de miere de albine. Se scoate tava din cuptor si peste fiecare gutuie punem crema de nuci si se mai introduce la cuptor pentru inca 10 min.
Se servesc dupa ce s-au racit pudrate cu zahar pudra vanilat.
Incearca si aceasta reteta video