Ultimele

GURMANDINO.RO: Prajitura pufoasa cu migdale, fara faina

Retetele tale » GURMANDINO.RO: Prajitura pufoasa cu migdale, fara faina
Prajitura-migdale6

 Daca aveti chef sa incercati si alte preparate decat cele traditionale, va propun aceasta prajitura pufoasa si parfumata cu migdale, fara faina. Este un desert usor de pregatit, pe care ati vazut-o, cu siguranta, cei care ati vizitat Spania in perioada Pastelui evreiesc, in vitrinele magazinelor si restaurantelor. Mie, una, mi-a placut atat de mult prajitura incat, desi se prepara in mod traditional intr-o anumita perioada a anului, am de gand sa o repet si cu alte ocazii. Reteta este preluata din cartea “The Food of Spain” a Claudiei Roden.

Daca aveti “faina” de migdale, cu atat mai usor va va fi sa pregatiti prajitura. Daca nu aveti, nu va impacientati, caci nu va trebuie decat putina rabdare si ceva timp pentru a obtine “faina” de migdale. Important este sa aveti migdale neprajite si sa parcurgeti etapa decojirii cu ceva vreme inainte, pentru ca acestea sa aiba timp sa se usuce dupa ce le inmuiati in apa.

 

Ingrediente (pentru 8 portii):
– migdale nedecojite 230 g
– oua 6 buc.
– zahar tos fin 200 g
– coaja de la o portocala mare
– coaja de la o lamaie
– esenta de migdale cateva picaturi
– zahar vanilinat 1 pliculet
+ zahar pudra si fulgi de migdale (20 g) pentru decorarea prajiturii

Citeste mai mult pe GURMANDINO.RO

Data articol: decembrie 15, 2015