Iata o reteta de guguluf marmorat.
Ingrediente Guguluf marmorat
1 lingurita praf de copt
3 buc. oua
150 gr zahar
150 gr faina alba
3 lingura frisca lichida
50 gr ciocolata amariue
3 lingura zahar pudra pentru ornare
150 gr unt moale
50 gr nuci macinate
1 lingura lichior de portocale
1 lingura unt pentru uns tava
Mod de preparare Guguluf marmorat
Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. Albusurile le mixam cu restul de zahar. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem. Adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt si galbenus.
La sfarsit adaugam albusul batut spuma,si incorporam cu grija.Aluatul se imparte in trei. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi,si calduta dar nu fierbinte o adaugam intr-o treime de aluat. In ce-a de-a doua treime adaugam nucile macinate si frisca. In ultima parte a aluatului adaugam lichiorul de portocale.
Ungem si tapetam o forma de guguluf. Turnam in forma mai intai aluatul cu nuca, apoi cel cu ciocolata si la sfarsit cel cu lichior. Nivelam si coacem aluatul pana se rumeneste frumos deasupra, iar scobitoarea iese curata. Scoatem guguluful din cuptor si lasam 10 minute la racit in forma.Rasturnam apoi pe un gratar si lasam sa se raceasca total. Pudram cu zahar pudra.
Incearca si aceasta reteta video