Guguluf de paste cu fructe

05 martie 2021,
Guguluf de paste cu fructe

Amalia a trimis o reteta minunata de Guguluf de paste cu fructe.

 

Ingrediente Guguluf de paste cu fructe


pentru guguluf:
o punga de paste tip fusilli ( 500g);
3 linguri de lapte;
3 linguri de zahar;
fructe: capsuni, kiwi,ananas,cirese;
1 lingura de faina;
1 lingura de ulei;
6 linguri de gris;
Un praf de sare;
pentru sosul caramel:
200 g zahar
70 g unt
150 ml smantana pentru frisca (30 %grasime)

 

 

Mod de preparare Guguluf de paste cu fructe

 

Sosul caramel:
Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur; se lasa pe foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi se stinge focul;

Guguluful:
Pastele le fierbi in apa cu sare; cand sunt fierte, le pui in strecuratoare si le clatesti cu apa rece.Iei o forma de guguluf si o ungi cu ulei,apoi o tapetezi cu faina si asezi un strat de paste ( ½ din cantitate).

Bati ouale cu zaharul, cu telul,apoi adaugi laptele.

Fructele le speli/storci de sirop si le tai bucatele.

Torni ½ din oul batut peste paste; presari 3 linguri de gris; asezi uniform fructele; presari si restul de gris; asezi si restul de paste; torni oul ramas peste paste.
Dai totul la cuptorul preincalzit, pentru 45 de minute;
Scoti guguluful din cuptor si lasi sa se racesca in forma! Cand s-a racit il scoti din forma si il ungi cu sos caramel; ornezi cu fructe; il servesti taiat felii,cu sirop de artar sau de capsuni.

 

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita