Gogosi pufoase

24 iunie 2013,

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Akyanca: Gogosi pusoase. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

– 500 g faina alba
– 125 g unt
– 200 ml lapte dulce
– 1 pliculet drojdie de la Dr.Oetker
– 2 oua
– 1 fiola esenta vanilie Dr.Oetker
– 100 g zahar
– 1 varf de cutit sare
– 1 plic zahar vanilat pt ornat
– ulei pentru prajit

 

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia apoi facem o adancitura in faina si adaugam laptele caldut, ouale, zaharul, untul care e lasat la temperatura camerei sa fie moale si esenta de vanilie. Framantam compozitia pana ce aluatul devine consistent si adaugam praful de sare. Lasam aluatul la dospit o ora. Presaram faina pe masa de lucru si intindem din aluatul rezultat o foaie de o jumatate de cm grosime si taiem gogosi cu ajutorul unui pahar. Intr-o tigaie cu ulei incis punem gogosile si le invartim pe ambele parti. Le pudram cu zahar si le servim calde.
Pofta buna!

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita