Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Vendy: Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
– 1 lingurita praf de copt
– 200 gr unt
– 500 gr faina alba
– 100 ml smantana
– 8 gr zahar vanilat
– 200 gr zahar tos
– 2 buc. galbenusuri de ou mare
– 1 varf cutit sare fina
Mod de preparare
Intr-un castron se freaca cu furculita, untul moale cu zaharul, galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si smantana numai 3 minute, pentru a nu se topi zaharul. Se adauga apoi faina (in care s-a incorporat si praful de copt) si se amesteca prin rasturnare. Aluatul trebuie sa ramana infainat (seamana cu un aluat care nu a fost bine lucrat). Se scot sita si cutitul de la masina de tocat carne(sau robot) si se fixeaza forma speciala pentru astfel de fursecuri. Aluatul se introduce treptat, cu mana. Va iesi un rulou zimtat care se va taia apoi la lungimea dorita. Se asaza in tava presarata cu faina, la distanta de 2 cm si se coc la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mijlociu, timp de 25 de minute. Cand se scot, se pudreaza cu zahar pudra.