Oanapl10 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Fursecuri fragede umplute cu gem de prune.
Ingrediente Fursecuri fragede umplute cu gem de prune
-pentru aluat:
150 g unt
100 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
1 ou
esență de lămâie
350 g făină
1 linguriță rasă praf de copt
-pentru umplutură:
gem de prune
-pentru ornat:
zahăr pudră
Mod de preparare Fursecuri fragede umplute cu gem de prune
Mixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, adaugi oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu mâna până înglobezi toată făina. Vei obține un aluat fin, nelipicios.
Capacul storcătorului de citrice îl pui pe un pahar, apoi pui o folie alimentară înăuntru. Împarți aluatul în 16 bile egale. Iei o bilă de aluat, rupi o bucățică mică de aluat, pentru capac, apoi îl întinzi pe masa de lucru presărată cu făină și îl introduci in orificiul storcătorului, întinzând aluatul pe margini și lăsând o gaură în mijloc. Apeși bine cu degetele pentru a se mula pe pereții formei. Apoi, în orificiul creat pui o lingură de umplutură și acoperi cu aluatul păstrat.
Scoți fursecul cu tot cu folie și îl pui în tava tapetată cu hârtie de copt. Coci prăjiturile 25 de minute până când se rumenesc puțin. Când sunt gata, le scoți pe un grătar și le lași să se răcească, apoi le pudrezi cu zahăr.
Incearca si aceasta reteta video