Ultimele

Fursecuri fragede cu rahat

Retetele tale » Fursecuri fragede cu rahat
Fursecuri fragede cu rahat

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Fursecuri fragede cu rahat.

Ingrediente Fursecuri fragede cu rahat

pentru aluat: 250 g unt sau margarina, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta), un ou, 3 galbenusuri, 250 g faina, 150 g amidon de porumb (Gustin)
pentru ornat; 150 g rahat, zahar pudra vanilat

 

Mod de preparare Fursecuri fragede cu rahat


1. Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul.
2. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-un sprit cu ajutorul caruia se fac fursecuri sub forma de floricele in mijlocul carora se pun bucatele mici de rahat, asezate intr-o tava, usor distantate intre ele care se coc 10 minute, la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
3. Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit.
Se pudreaza cu zahar vanilat.
Extrasfat:
Din albusul ramas de la cele 3 oua, se pot prepara niste delicioase bezele care se pot servi alaturi de fursecuri. Pentru fiecare albus se adauga cate doua linguri de zahar (6 in total) treptat dupa ce albusul s-a batut bine cu un praf de sare. La sfarsit se adauga sucul de la o jumatate de lamaie. Bezelele se coc la foc slab, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: noiembrie 8, 2023