Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Daniela: Fursecuri cu nuca de cocos. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
Coca
150 g unt
1 ou+1 galbenus
150 g zahar
4 linguri cacao
1 praf de copt
esenta de rom
2 cani de faina
Umplutura
100 g nuca de cocos
1 albus
100 g zahar pudra
2 linguri de unt
1 linguri lapte
Topping
ciocolata
Mod de preparare
Aluatul – intr-un bol adaugam untul rece, oul, zaharul si omogenizam. Adaugam cacao, praful de copt, esenta si treptat faina. Amestecam pana rezulta o coca nelipicioasa. Invelim coca si dam la rece cca 1 ora.
Umplutura – nuca de cocos o amestecam cu albusul de ou, zaharul pudra, untul si amestecam. Daca este nevoie adaugam lapte sau smantana.
Din aluat rupem bucati, intindem putin bucata de aluat, dupa care in mijloc adaugam 1 lingura de umplutura. Unim capetele formand un fursec (ca o minge). Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si repetam pana terminam. Dam tava la cuptor cca 20 minute.
Dupa ce s-au racit decoram cu ciocolata topita.